Cronica antreprenoriala

Iata care sunt noutatile din editia de saptamana aceasta a cronicii antreprenoriale:

1. Tranzactiile cu Turcia vor fi reconsiderate fiscal din punct de vedere al deductibilitatii incepand cu 01.01.2021.

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2021, ca urmare a unei modificari aduse Codului fiscal, sunt considerate nedeductibile, la calculul rezultatului fiscal, cheltuielile inregistrate de contribuabilii platitori de impozit pe profit care deruleaza tranzactii cu o persoana situata intr-un stat care, la data inregistrarii cheltuielilor, este inclus in anexa I si/sau anexa II din Lista UE a jurisdictiilor necooperante in scopuri fiscale. Una din statele incluse in anexa II este si Turcia.

Printr-un proiect de lege publicat in 04.02.2021, se propune excluderea statelor din anexa II. Astfel, dupa publicarea in MOF, vor fi considerate deductibile incepand cu 01.01.2021 , cheltuielile rezultate din tranzactii cu state cuprinse in Anexa II (Turcia, Botswana, Eswatini, Iordania, Maldive, Namibia, Thailanda, Saint Lucia, Australia, Maroc).

2. Ministerul Finantelor Publice a publicat in 04.02.2021 un ghid fiscal Ghid fiscal pentru cei care obtin venituri din profesii liberale.

Constituie venituri din profesii liberale veniturile obtinute din prestarea de servicii cu caracter profesional, potrivit actelor normative speciale care reglementeaza organizarea si exercitarea profesiei respective. In categoria venituri din profesii liberale sunt cuprinse veniturile obtinute de catre persoanefizice cu profesii reglementate in conditiile legii si care indeplinesc cel putin 4 din urmatoarele criterii:

 


Sursa informațiilor www.smartbill.ro – >>> Citește tot articolul <<<

Distribuie pe FaceBook