Tranzacțiile cu spații de birouri

Mai mult de jumătate din tranzacțiile cu spații de birouri în București au fost pentru relocări de firme

Piaţa spaţiilor de birouri din Bucureşti a înregistrat în 2020 un volum total de tranzacţii de aproximativ 240.000 mp, nivel similar cu cel din 2015, arată datele firmei de consultanţă imobiliară CBRE, potrivit Agerpres. Pandemia are un impact major asupra acestei industrii. Mai mult de jumătate dintre tranzacțiile de anul trecut reprezintă relocări.

Peste 140.000 mp din suprafaţa totală tranzacţionată pe piaţa de birouri din Bucureşti a fost reprezentată de relocări şi pre-închirieri din partea companiilor care au decis să îşi schimbe spaţiul de birouri ocupat în prezent. Cele mai active industrii au fost IT&C şi industria bunurilor de consum şi leisure, care au generat peste 50% din cererea netă pe piaţa de birouri, potrivit CBRE Research.

„2021 este un an al deciziilor. Spre comparaţie, anul trecut, multe companii au ales să aştepte sau să amâne luarea unei decizii atât de importante precum schimbarea biroului. Acest trend a fost mai puţin vizibil în România faţă de ţările din Europa Centrală şi de Est, având în vedere că 60% din volumul tranzacţionat în Bucureşti a fost reprezentat de relocări. Însă deciziile care se iau acum sunt mult mai complexe faţă de anii trecuţi: de la modul în care companiile vor să integreze work from home şi utilizarea biroului propriu-zis până la clădirile în care aleg să fie prezente, care pot deveni adevărate destinaţii”, a declarat Tudor Ionescu, head of advisory & Transaction, Office, CBRE România.

Preţul petrolului şi-a revenit la nivelul de dinainte de pandemie pe fondul speranţei date de vaccinuri

Prețul petrolului și-a revenit la nivelul de dinainte de pandemie, după ce anul trecut scăzuse la un minim istoric. În timp ce cererea de petrol se menține încă redusă față de normal, creșterea prețului este alimentată de speranțele privind o recuperare economică mai rapidă decât erau estimările, pe măsură ce vaccinurile sunt lansate. Prețul petrolului este văzut adesea ca un barometru pentru activitatea economică.

…………


Sursa informațiilor www.avocatnet.ro – >>> Citește tot articolul <<<

Distribuie pe FaceBook