Economia se va redresa treptat după pandemia Covid-19?

Pandemia de coronavirus a afectat grav întreaga economie mondială. Însă în anul 2021, după o perioadă dificilă, va putea începe deja redresarea. Comparativ cu procentul de 1,9%, anunţat anterior, PIB-ul maghiar a crescut cu 2% în primul trimestru al acestui an, faţă de ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit datelor detaliate ale OSC.
Cu toate acestea diferitele sectoare au fost afectate în mod diferit de pandemia de coronavirus şi de măsurile luate de guvern pentru oprirea acesteia.

De exemplu, turismul, transportul sau industria de divertisment şi prestatorii de servicii au fost mult mai grav afectaţi de criză, în timp ce sectorul TIC sau financiar a fost mai puţin afectat.

Ţările se bazează în mod diferit pe anumite sectoare, de exemplu, în baza evaluărilor, PIB-ul real al Republicii Croaţia a scăzut cu 8,4% (sursa: worldbank.org) în anul 2020, deoarece 9% din companii funcţionează în sectorul „Servicii cazare şi alimentaţie publică”, iar aceste sectoare sunt mult mai afectate, în timp ce media altor ţări analizate (HR, CZ, HU, RO, PL) se află numai în jur de 4%.

Aceste ţări se aşteaptă şi mai mult în perioada următoare ca odată cu redresarea turismului, performanţa economiei lor va atinge nivelul dinaintea crizei.
În perioade atât de dificile, cum ar fi o pandemie sau o criză economică, este crucial să putem ajunge la clienţi si să ne redresăm din criză, cât mai urgent posibil.

Noi, cei de la Opten credem că vă putem ajuta cu adevărat, indiferent dacă doriți să vă extindeți baza de clienți existentă, ori căutați noi furnizori sau doriți să vă duceți afacerea pe scena internațională.
Scopul nostru este să ne extindem bazele de date în continuu, iar baza noastră de date internaţională opten.eu conţine date despre aproape 3 milioane de companii.

 


Citeste tot articolul la sursa >>CLICK AICI<<

Distribuie pe FaceBook